Cseh László pár centivel nyerte Eb-aranyát

2011.12.08. 18:27
Három érmet szereztek a rövid pályás úszó Európa-bajnokság a magyarok, Cseh László aranyérmes lett. Tizenegyedszer nyert.

A lengyelországi rövid pályás úszó Európa-bajnokság első napjának második döntőjében Bernek Péter 200 méteres hátúszásban bronzérmet szerzett. Bernek a legjobb idővel jutott be a fináléba, ott azonban Kawecki elképesztő erővel kezdett, és lehetett látni, hogy a magyar nem tudja vele a lépést tartani.

Bernek végül országos csúccsal (1:51.21) jött be a harmadik helyre, a spanyol Fabert közelítette, de utol nem érte.

A 200 vegyes döntőjébe Verrasztó Evelyn is a legjobb idővel került. Verrasztó 100 méter után még vezetett, mellen azonban most sem bírta a tempót, a spanyol Mireia Belmonte-Garcia és Miley is megelőzte, de utóbbit végül gyorson visszaelőzte, így a második helyet megszerezte.

200 pillangón Jakabos Zsuzsa a féltávnál a második helyen fordult, a második százra azonban elfáradt, végül az ötödik lett. Ezt a számot pár perc pihenővel szintén a spanyol Garcia nyerte.

A 200 vegyes legnagyobb favoritja Cseh László volt, pillangón bekezdett, elsőként fordult, háton megközelítette őt Markus Rogan, mellen pedig fej-fej mellett haladtak. Gyorson Cseh kis előnyt küzdött ki, de Rogan nem akart leszakadni, a végén nagyot hajrázott, de két tizeddel kikapott. Cseh 1:53.43-at úszott.

Ez is emlékezetes verseny volt a két versenyző közt, de a budapesti 50 méteres medencéhez hasonlóan ezúttal is a magyar nyert.

50 méter gyorson Takács Krisztián hatodik, Kozma Dominik nyolcadik lett.