Ki ölel át jó szívvel egy diktátort?

2011.12.10. 14:51

A mini Mourihónak is nevezett Andre Villas-Boas eddig eredményekben nem közelítette meg kollégáját, de az már kiderült, őrültségre ő is hajlamos. A Sun szerint a Chelsea-edző előírta a csapatnak, ha gólt szereznek, a játékosoknak a kispadhoz is ki kell futni ölelkezni. Mindenkivel osztozni kell a gólörömben, hisz közösen dolgoztak meg érte.

AVB magyarázta szerint, ha az edzőtől a cseréken át a gyúróig együtt orülnek egy gólnak, kifelé is azt mutatják, ez egy erős, összetartó csapat.

Azt nehéz eldönteni, hogy AVB önnön zsenijétől megrészegült diktátor, vagy kiváló sporpszichológus, de hasonlóról talán csak az észak-koreai futballisták tudnának beszámolni. Náluk a szocializáció része, hogy Kim Dzsongil előtt parádézzanak, mert ki másnak is lenne köszönhető a gól, mint a szerény népvezetőnek.

A hírek szerint AVB közös ünneplési ötlete kétségbeesett próbálkozás arra, hogy valamiféle csapategységet teremtsen. Az edzővel több játékos is rossz viszonyban van, de arra nem fogadnánk, hogy egy atyai ölelés meglágyítaná a szívüket.