Sára, Márió
2 °C
6 °C

Gádorfalvi és Berecz továbbra is kvótás helyen

2011.12.13. 11:48

A szörfös Gádorfalvi Áron és a laseres Berecz Zsombor is javított korábbi helyezésén, így mindketten továbbra is kvótát érő helyen állnak a Perth-ben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás világbajnokságon. Az ötödik olimpiai részvételéért küzdő Gádorfalvi a vb honlapja alapján négy futam után a 26., ugyanakkor a nemzetek rangsorában a 19. helyet foglalja el, Nagy-Britanniát kivéve pedig - hazai induló automatikusan lesz a londoni játékokon - a 18. Ebben a hajóosztályban a mostani vb-ről az első 28 nemzet szerez indulási jogot a jövő évi játékokra.

Laserben most 35 kvótát osztanak, Berecz négy futamot követően a 42., ám az országonkénti bontásban 21., illetve britek nélkül 20. Ebben az osztályban Bakóczy Róbert a 119. helyen áll. Csillaghajóban a Martin Viktor, Bezeréti Miklós páros hat futam után az utolsó, 41. pozíciót foglalja el. Innen 11-en jutnak kvótához.

Vitorlázásban mindössze két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, az idei és a jövő évi világbajnokságot. A részvételi helyek 75 százalékát ebben az évben, a többit jövőre lehet megszerezni. A múlt héten indult magyarok közül a szörfös Detre Diána jutott olimpiai indulási joghoz.