Lehel
17 °C
27 °C

Virth: Kézfogással zárult az úszók verekedése

2011.12.16. 11:22

A szczezini rövidpályás Európa-bajnokság bankettjén két magyar úszó, Gyurta Gergely és Verrasztó Dávid verekedett össze. Az őket lecsillapítani igyekvő edzőt, Virth Balázst a korábban közöltekkel ellentétben nem ütötték meg. A verekedők már a helyszínen békültek.

"A magyar úszóválogatott három fiatal tagja, Joó Sára, Verrasztó Dávid és Gyurta Gergely döntött úgy, hogy elmegy a szokásos bankettre kicsit kikapcsolódni, Kiss László szövetségi kapitány pedig engem kért meg, hogy úgymond felügyeljem őket" – mondta Virth Balázs, a Jövő SC edzője a sonline.hu-nak.

„A szóban forgó két úriember összekülönbözött Sárán – főleg Verrasztó Dávid vett valamit nagyon zokon –, kimentek a szórakozóhely elé, hogy lerendezzék a vitájukat. Utánuk siettem, és még időben sikerült közéjük állnom. A bulvárlapban közöltekkel ellentétben nem ömlött az orromból a vér, mivel Verrasztó nem ütött meg. Ezután hazamentünk a szállásunkra, ahol az volt az első dolgom, hogy Kiss Lászlót tájékoztattam a történtekről. Akkor ott melegében le is ültünk, hogy átbeszéljük és megvitassuk a történteket. A balhé végül úgy zárult le, hogy Verrasztó és Gyurta Gergely kezet nyújtott egymásnak" - idézte fel a történteket Virth.

Az úszók ellen fegyelmi vizsgálatot indított a Magyar Úszó Szövetség, a hétvégén az Egyesült Államokban versenyző Verrasztót a jövő héten hallgatják meg. Határozathozatal január közepére várható.