Mohamed és Szabados Gábor győzött tőrben

2011.12.17. 19:00

Mohamed Aida, illetve Szabados Gábor nyerte a tőrvívók országos bajnokságát. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett szombati, budapesti viadalon a nőknél a válogatott négy erőssége jutott el az elődöntőig, ott Mohamed Aida Kreiss Fannyt, Knapek Edina pedig a címvédő Varga Gabriellát győzte le. Utóbbi asszóban Varga már 6-1-re is vezetett, innen fordított Knapek, pedig a keze sérülése miatt még ápolni is kellett. A fináléban Mohamed egy találattal nyert, ezzel kilencedik egyéni bajnoki elsőségét gyűjtötte be. Korábban az MTK színeiben lett első - legutóbb 2006-ban -, most először pedig a Törekvés versenyzőjeként.

A férfiaknál a Szabados testvérek vívtak az aranyéremért: Gábor egy tussal bizonyult jobbnak Kristófnál, ezzel 2008 és 2009 után harmadszor lett bajnok. A címvédő Bíró Péter a 32 között búcsúzott, s 17. lett. A kerekesszékes tőrözők versengésében Krajnyák Zsuzsanna (UTE) és Osváth Richárd (Törekvés) érdemelte ki a bajnoki címet.

Eredmények (tőr egyéni versenyek a Mol Kupáért)

Nők (29 induló):

Az elődöntőben:

Mohamed Aida (Törekvés)-Kreiss Fanny (UTE) 15-9

Knapek Edina (BHSE)-Varga Gabriella (BHSE) 15-11

A döntőben:

Mohamed-Knapek 5-4

A végeredmény: 1. Mohamed, 2. Knapek, 3. Kreiss Fanny és Varga Gabriella

Férfiak (50 induló):

Az elődöntőben:

Szabados Kristóf (BHSE)-Gátai Róbert (MTK) 15-13

Szabados Gábor (BHSE)-Györgyi Antal (UTE) 15-6

A döntőben:

Szabados G.-Szabados K. 15-14

A végeredmény: 1. Szabados Gábor, 2. Szabados Kristóf, 3. Gátai Róbert és Györgyi Antal

A kardozók egyéni versenyét még a cataniai világbajnokság előtt szeptemberben, a párbajtőrözők egyéni és csapatküzdelmeit pedig múlt vasárnap, illetve hétfőn rendezték. Az ob vasárnap ér véget a tőrözők és a kardozók csapatversenyeivel.