Ki akarna már engem meztelenül látni?

2011.12.18. 12:53
000 APP2000062326067

Novemberben volt ötven éves az ötszörös olimpiai bajnok román tornász, Nadia Comaneci, aki a Bildnek adott exkluzív interjút.

Ebben elmondta, 14 évesen a montreali olimpián sokkal egyszerűbb dolga volt, mint négy év múlva, amikor újra olimpiai bajnok lett. Ő volt az első tornász, aki tízest kapott olimpián, az eredményjelző ezt nem tudta kimutatni. „Valóban kevésszer nevettem, annyira koncentráltam. Nem maszk volt rajtam, egyszerűen csak meg akartam csinálni azt, amit az edzéseken már ezerszer végrehajtottam, de a verseny persze egészen más.”

Comaneci nem említi meg név szerint Károli Bélát, aki Onestiben felfedezte, de azt cáfolja, hogy Ceacescu diktátor fiával, Nicuval lett volna kapcsolata. „Láttuk egymást párszor, ez igaz, de semmi több nem történt.”

Úgy gondolta, szerencséje volt, amikor az 1989-es forradalom előtt el tudott menekülni Magyarországon át.

000 Was2379147
Fotó: Robyn Beck

„Volt, hogy naponta 300 szerelmes levelet kaptam. Egyikre sem válaszoltam. A cenzúra miatt sem tehettem. Ma is találkozom olyan emberekkel, akik elmesélik nekem, hogy írtak nekem” – idézte fel.

Nem tagadta, egyszer a Playboytól kapott felkérést, de ezt elutasította. „Látom én is, mennyire kelendőek a sportolók. Nem látok ebben bajt, mert ízléses, szép fotók készülnek, és még meg is fizetik. De én nem álltam készen erre. Különben is, ki akarna engem ma már meztelenül látni?”

Megtudtuk még tőle, hogy a férjével, Bart Connerrel tornaakadémiát vezet, nemrégiben Hagival, Nastaséval szerepelt egy reklámfilmben, és hogy gyerekkórházat alapított Bukarestben. Az érmeit egy széfben tartja, nem kérkedik velük, ritkán szokta előszedni.