Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Nem játszottunk, mégis továbbmentünk

2011.12.18. 17:47

A gyöngyösi vb-selejtezőcsoport utolsó meccsétől függetlenül a rájátszásba jutott a magyar futsalválogatott. Az utolsó forduló előtt a mieink 4 ponttal álltak a második – még továbbjutást érő – helyen, a letteknek 1, a kazahoknak nulla pontjuk volt.

E két utóbbi játszott először a zárónapon, Lettország szerzett vezetést, de Kazahsztán fordított. A végén a lettek egyenlítettek, így 2-2 lett a végeredmény.

Ez azt jelenti, hogy a fél hétkor kezdődő magyar–orosz meccstől függetlenül Magyarország már biztosan továbbjutott, a tét már csak a csoportelsőség volt, amelynek azért van jelentősége, mert a hét csoportból továbbjutó 14 csapat közül az elsőket emelik majd ki a playoffban.

Ezen a találkozón végül nagy csatában az oroszok nyertek. Már a második perc végén vezetett Oroszország, a hatodik legelején pedig már 2-0 volt a javukra. Abramov és Cirilo góljai után Majevszki is betalált, így 3-0-val mentek szünetre a csapatok. A második húsz perc közepén Harnisch Ákos szépített.Alig egy perccel a vége előtt Dróth Zoltán góljával már csak egy gól volt az oroszok előnye, de Szergejev a lefújás előtti pillanatban beállította a 4-2-es végeredményt.

Így az orosz válogatott végzett a csoport élén, a mieink egy győzelemmel, egy döntetlennel és ezzel a vereséggel a másodikak lettek. Így is továbbjutott Frank Tamás csapata a playoff körbe, ahol a másik hat csoport győztesének az egyikével játszik jövő március-áprilisban a 2012. november 2. és 18. között, Thaiföldön rendezendő világbajnokságért.

Oroszország-Magyarország 4-2 (3-0)

G.: Abramov (2.), Csirilo (6.), Majevszkij (17.), Szergejev (40.), illetve Harnisch (30.), Dróth (39.)

Kazahsztán-Lettország 2-2 (0-1)

Pénteken játszották:

Magyarország-Lettország 3-3 (2-2)

Oroszország-Kazahsztán 4-0 (1-0)

Csütörtökön játszották:

Magyarország-Kazahsztán 5-1 (3-0)

Oroszország-Lettország 2-0 (2-0)

A végeredmény: 1. (és továbbjutott) Oroszország 9 pont, 2. (és továbbjutott) Magyarország 4, 3. Lettország 2, 4. Kazahsztán 1