Gerzson
-3 °C
2 °C
Liu Shaolin Sándor
ma 11:00
Liu Shaolin Sándor
Rövidpályás gyorskorcsolya

Thorpe elkésett az újrakezdéssel

2011.12.23. 12:10

Ian Thorpe túl későn kezdte újra az úszást, és aligha fog tudni kijutni a jövő nyári, londoni olimpiára - legalábbis így látja az egyik legnevesebb ausztrál edző. Dennis Cotterell, aki többek között a 2000-ben és 2004-ben olimpiai aranyérmes 1500-as gyorsúszó Grant Hackettnek volt a mestere, pénteki lapnyilatkozatában azt mondta, hogy az ötszörös olimpiai bajnok Thorpe alábecsülte azt az időt, amennyi egy sikeres visszatéréshez szükségeltetik:

„Thorpie csak idén februárban jelentette be, hogy újra nekivág, márpedig ez az idő szerintem nem elég ahhoz, hogy elérje a célját és ott lehessen Londonban” - jelentette ki a tréner, hozzátéve, hogy a hatévi szünet is túlságosan sok ahhoz, hogy a versenyszerű úszással 2006-ban felhagyó Thorpe mostani próbálkozása eredményes lehessen.

Maga a 29 esztendős úszó a hét elején - a kétségtelenül szerényebb versenyeredményei dacára - úgy vélte: korai lenne még ítéletet mondani arról, hogy sikeres lehet-e, avagy kudarcra van ítélve a visszatérése. Ami tény: legutóbb, az elmúlt hétvégén rendezett olaszországi téli bajnokságon 200 méter gyorson csak a tizedik, 100-on pedig a 16. lett, mindkét távon több másodperccel elmaradva attól a szinttől, amellyel reménykedhetne a londoni indulás jogának kivívásában. Ausztráliában az úszóknak márciusban rendezik a válogatót.