Még lehet 2-3 jó évem, aztán lecsúszok

2011.12.28. 13:51
A 15-szörös darstvilágbajnok, Phil Taylor meglepetésre kiesett a PDC-világbajnokságon, még a legjobb tizenhat közé sem jutott. A legendát a versenyen most debütáló Dave Chisnall verte 4-1-re.

3-1-nél még volt reménye Taylornak, hogy szorosabbá tegye a meccset, de a leg végén kétszer is elhibázta a dupla huszat, Chisnall pedig magabiztosan megdobta a győzelemhez szükséges dupla hatot.

Taylornak a súlyos vereségről a Premier League egyik legjelentősebb idei meccse jutott eszébe: „Ez olyan volt, mint a ManCity-ManUtd, csakhogy most én voltam a United. (A City 6-1-re nyert). Nevetséges volt ez az eredmény."

"A látásom már fele olyan jó sincs, mint korábban volt, és a dobogón melegem is lett, ilyet sem éreztem még soha. Ez a vereség a karrierem végét is jelentheti. Talán két-három évig még jó lehetek, aztán csendben lecsúszok."

"A felkészülésemmel nem volt gond, karácsonykor is időben feküdtem le, azt tettem, amit ilyenkor kell. Ugyan volt egy kis megfázásom a múlt héten, de ez semmiben nem hátráltatott. Nem akarok semmit elvenni, Dave-től, ő zseniális volt." - kommentálta a versenyt Taylor.