Az újrapatkolt Overdose Dubajba repül

2012.01.07. 19:45

Overdose szombaton elindult Dubajba, ahol a magyar ló a tervek szerint végigversenyzi a téli szezont.

A pannoniaoverdose.hu arról számolt be, hogy Overdose patkói kissé meglazultak, ezért az utazás előtt Stuart Packham csütörtökön Alagra repült Angliából, és újrapatkolta. A művelet problémamentesen zajlott, így péntekről szombatra virradó éjszaka a csapat elindulhatott Frankfurtba, ahonnan Dózi vasárnap reggel, állandó munkalovasa, Osztényi Zoltán társaságában egy teherszállítón repül el Dubajba.

Az ottani szezon egy 16 állomásból álló versenysorozat, amely e hét közepén kezdődött és március 31-én, a dubaji világkupával fejeződik be. Utóbbi a világ legmagasabb díjazású versenynapja, amelyen 27 millió dollárt osztanak fel a futamok győztesei és helyezettjei között. A Dubai World Cup Carnivalra annak 15 éves története során még Kelet-Európából sem jutott még el ló.

Overdose november 13-án Rómában győzött Group III-as versenyen. Előtte a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, kiváló futással negyedik helyen ért célba. A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, mellyel veszélybe került karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni, de augusztusban csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavalyi hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban és a Royal Ascoton azonban újfent bizonyította egyedülálló tehetségét.