Elhagyták Sidi Péter klubját a legjobb sportlövők

2012.01.07. 20:36

A magyar szövetségnél hivatalosan megtörtént a londoni olimpiára tavaly kijutott Bognár Richárd és Csonka Zsófia, valamint a világbajnoki bronzérmes Gerebics Roland elszerződése a Komárom-Olympia SE-től - tájékoztatta szombaton az MTI-t a három sportlövő, aki a jövőben csak az eredményes, nyugodt felkészülésre kíván koncentrálni.

A versenyzők közleményükkel szerették volna tisztázni jelenlegi helyzetüket, miután a Nemzeti Sport szombati száma szerint távozásukról a komáromi klub elnökét hivatalosan senki nem értesítette.

"A kvótaszerző időszak tavalyi zárása után, októberben arra az elhatározásra jutottunk, hogy az olimpiára és világversenyekre való felkészülésünket nem kívánjuk a Komárom-Olympia SE versenyzőjeként végezni, mivel a 2011. februári ígéretekből szinte semmi sem valósult meg - áll a közleményben. - Szakmai felkészülésünket a klub nem oldotta meg az ott töltött kb. 7 hónap alatt. A Komárom-Olympia SE elnöke, Sidi Péter februári átigazolásunkkor egy előre aláírt átigazolási lapot is biztosított, ha meggondolnánk magunkat és újbóli átigazolási szándékunk lenne."

"Az akkori megállapodás szerint jártunk el - folytatódik a dokumentum -, amikor jeleztük felé eligazolási szándékunkat, illetve felhasználtuk a részünkre előre biztosított átigazolási lapot. Amatőr sportolók vagyunk, sportolói szerződésünk a Komárom-Olympia SE-vel nem volt. Átigazolásunk az MSSZ-ben múlt év végén hivatalosan megtörtént, melyet a MOB illetékeseinél is jeleztünk."

A világ- és Európa-bajnoki dobogós, illetve döntős eredményekkel rendelkező sportlövők jelezték, egyetlen céljuk, hogy a jövőben is eredményesen szerepeljenek a komoly viadalokon:

"Ehhez nyugodt felkészülés szükséges, ezért átigazolásunkkal kapcsolatos kérdésekkel és más viszálykodással nem kívánunk foglalkozni. Célunk, és feltételezzük ez minden sportlövészetet szerető versenyző és szakember közös célja: az olimpián és világversenyeken való jó szereplés!"