Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Böczögő és Gombás sikeres edzése a tesztversenyen

2012.01.10. 14:41

Sikeres pódiumedzésen vett részt Böczögő Dorina és Gombás Laura, a tornászok kedden kezdődő londoni olimpiai kvalifikációs tesztversenyén, amelyen kvótát lehet szerezni.

Altorjai Sándor, a hazai szövetség (MATSZ) főtitkárának tájékoztatása szerint a két magyar női induló valamennyi szert kipróbálta, a talaj mindkettőjüknek jól sikerült, felemáskorláton és gerendán csak gyakorlatrészleteket adtak elő, ugrásban Böczögőnek volt egy kis bizonytalansága, Petrovszky Pál edző azonban elégedetten értékelte a látottakat.

A főtitkár azt mondta, ha az első húszban végez valamelyik magyar, az biztos olimpiai részvételt jelent. A versenyen egyéni összetettben vélhetően az első 25-30 tornász szerez olimpiai kvótát, de országonként csak egy.

A férfiak, Hídvégi Vid és Rácz Attila kedden, a 3. csoportban, magyar idő szerint várhatóan 20:30 óra körül lépnek a szerekhez és ugráson kezdenek, míg a nők szerdán, 18:30 órától szerepelnek, szintén a 3. csoportban, és talajjal indítanak.

A londoni nyári olimpiára eddig egy magyar tornász, a lólengésben szerzett 2010-es világbajnoki címét tavaly októberben, Tokióban megvédő Berki Krisztián szerzett indulási jogot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek