Vérlázítóan pofátlan kezezés, de csak sárga

2012.01.17. 11:28

A wiganes Maynor Figueroa ritkán látható pofátlanságot úszott meg a Manchester City elleni hétfői angol bajnokin. Utolsó emberként alászaladt a labdának, de felugrott, és beleütött a 88. percben: mi ez, ha nem kiállítás? Hát sárga lap. A legviccesebb, hogy a Wigan-edző megmagyarázza.

1-0-ás manchesteri vezetésnél egy rosszul sikerült Wigan-beadás után szabadítottak fel a vendégek, Figueroa, a hazaiak védője rosszul számította ki a labda ívét: Agüero ott volt, a kapuig szaladhatott volna 15 méter előnnyel, ráadásul tök egyedül, ám a hondurasi kézzel megoldotta, majd sárgával megúszta. A bíró elképesztően nagyot hibázott, amikor nem állította ki a középpályást.

Csak szerinte és a Wigan edzője Roberto Martínez szerint nem érdemelt pirosat, mert - ahogy a tréner indokolta - "egy védő úgyis visszaért volna, ezért nem számított egyértelmű gólhelyzetnek". A legközelebbi wiganes legalább tizenöt méterre volt.

Az esetből csak azért nem lesz nagyobb botrány, mert a City így is nyert, maradt az 1-0, ezzel újra első a tabellán.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla