Vass Dóra nem szerzett olimpiai kvótát

2012.01.17. 21:35

Nem sikerült megszereznie az olimpiai kvótát Vass Dórának a ritmikus gimnasztikázók londoni tesztversenyén, a szalag- és buzogánygyakorlat bemutatása után kilencedik lett. A magyar versenyző mindkét gyakorlatát hibátlanul teljesítette, szalagra 25,725, buzogányra pedig 25,675 pontot kapott, így összetettben 101,900 ponttal, a hétfői 11. helyről kettőt előrelépve 9. lett.

Az indulási jog megszerzéséhez azonban ez nem volt elég, ehhez Vassnak a legrosszabb esetben is a 6. helyen kellett volna végeznie.

"Nagyon szomorú vagyok, hogy sportágunknak nem lett kvótája, de még jobban sajnálom Vass Dórát, aki megérdemelte volna, hogy ott legyen az olimpián" - mondta Sinkó Andrea szövetségi kapitány. "Az országban 20 évente születik egy ilyen alázattal készülő versenyző, nagyon büszke vagyok rá, ő maximálisan mindent megtett, az biztos, hogy a jövőben a menedzseléssel kapcsolatos dolgokat újra kell értékelnünk. Egyébként a ritmikus gimnasztika az egyetlen olyan sportág az olimpián, ahol mindössze 20 versenyző lehet jelen, régen a világbajnokság első 20 helyezettje indulhatott, ugye Dorka Franciaországban 20. lett. Most is megcsinálta a gyakorlatait, de pontszámai elmaradtak a vb-pontszámoktól."

Vass harmadik számú tartalék lesz a londoni olimpiára, ugyanakkor bejutott a tesztverseny szerdai, 10 fős egyéni összetett döntőjébe.