Európa legjobb frizbisei újra Budapesten

2012.01.20. 22:10

Hét országból nyolc csapat méri össze erejét a Bubblepest nevű nemzetközi frizbi versenyen január 21-22-én a budapesti Vasas SC pályán, a tornán a szervező magyar klub is megküzd a külföldi ellenfelekkel. Január negyedik hétvégéjén egy különleges sport, az ultimate frizbi szerelmesei népesítik be a Vasas SC Fáy utcai sporttelepét. Hasonló körülmények között (fedett műfüves nagypálya) sehol nem rendeznek Magyarországon frizbi tornát - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Frizbi Szövetség.

Olyan neves csapatok mérkőznek meg a tornán, mint a német válogatott, a svájci és német sztárjátékosokból álló The Streisands vagy az angol Good Lord nevű klub.

A frizbi két évtizede van jelen Magyarországon és négy ága ismert. Ezek közül az ultimate frizbi az egyik legfiatalabb csapatsport. Két, összesen hétfős csapat küzd egymással egy futballpálya nagyságú területen. A cél a korong eljuttatása a pálya végében kijelölt téglalap alakú zónába. Az a csapat nyer, amelyiknek ez többször sikerül.

Szombaton reggel nyolc órától este nyolcig, vasárnap pedig reggel kilenctől délután ötig, tízperces szünetekkel tartják a mérkőzéseket. A versenyre a belépés ingyenes.

Az ultimate frizbi a világ egyik legfiatalabb csapatsportja, ahol látványos dobásokkal, vetődésekkel, sok futással és nagyon sportszerű játékkal lehet a győzelmet megszerezni. Magyarországon már a kilencvenes évek elején megindult az ultimate frizbicsapatok megalakulása. A Magyar Frizbi Szövetség támogatja és segíti a Magyarországon játszható összes frizbi-sportot, azonban jelenleg a kevésbé elterjedt ágak (freestyle, flubber guts, discgolf) mellett elsősorban a csapatjátékra, az ultimate frizbire koncentrál. Magyarországon jelenleg nyolc csapat működik, ebből négy egyesületi formában.