Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Négycsillagos minősítést kapott a telki edzőcentrum

2012.01.26. 12:16Hivatalosan, a Hotel Stars európai minősítő rendszer alapján is megkapta a négycsillagos minősítést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telkiben található technikai centruma. Az erről szóló plakettet csütörtökön, ünnepélyes sajtótájékoztatón vehette át Polgár András, a Globall Football Park and Sporthotel igazgatója.
„Magyarországon egyedüli létesítményről beszélünk, de Európában sincs sok hozzá hasonló - mondta Polgár. Azért jelentkeztünk ebbe a rendszerbe, hogy az, aki idejön, már előre tudja, minőségi szolgáltatást kap. Megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar labdarúgó-válogatott minden mérkőzésére itt készül fel, de külföldi csapatok és hazai együttesek is rendszeres vendégeink.”
Az eseményen díszvendégként részt vett Egervári Sándor szövetségi kapitány is, aki - mint elmondta - a világ számos pontján járt már csapataival, de olyan családias légkört, mint Telkiben, még sehol nem tapasztalt.
„Remek feltételeket biztosítanak, s az a fajta miliő, ami itt megtalálható, megérdemli az elismerést - fogalmazott a szakember. Kiváló csapat dolgozik itt, valahányszor ide jövünk, úgy érezzük magunkat, mintha családtagok lennénk.”
Lukács Attila, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének szakmai titkára elmondta, hogy ez egy harmonizált európai rendszer, amely objektív képet ad egy-egy szállodáról, 270 kritériumpont alapján. Európában összesen 18 ezer szállodát minősítettek már így, Magyarország 860 szállodájából 330 regisztrált a rendszerbe, ez az összes szobát tekintve 40 százalék fölötti, ami magasabb az európai átlagnál.
A telki edzőközpontot 2009. május 2-án Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnökének jelenlétében adták át. A létesítményben 64 szoba, négy UEFA-előírásoknak megfelelő méretű futballpálya, valamint wellness, fitnesz és egyéb kiegészítő szolgáltatások várják az érkezőket.