Egészséges-e a világ legerősebb kölyke?

2012.01.27. 18:32

Elég egy Arnold Schwarzenegger-rajongó apa, és a gyerekéből minden további nélkül cirkuszban mutogatott izompacsirtát nevel. A hétéves román Giuliano Stroe erőmutatványaival már többszörös Guiness-rekorder, jó esetben egészséges felnőtt is lesz belőle. A szülei mentális állapotával már most is bajok lehetnek.

A wikipedia szerint a Giuliano már kétéves korában súlyokat emelt és gimnasztikázott, nem csoda, apja mindig magával vitte az edzőterembe. A gyerek állítólag nem kényszerből gyúrja magát, addig csinálja, amíg jólesik neki. Ha kedve van, rajzolgat és rajzfilmeket néz.

A Guiness-rekordok könyvébe már két éve bekerült, húsz függőleges fekvőtámaszt nyomott le, és kézenjárásban is megtett már húsz métert.

Legújabb mutatványa a négy üvegpalackon végrehajtott fekvőtámasz.

A tv-show-kban csodagyerekként bemutatott Stroe-nak nem biztos, hogy gondtalan felnőttkora lesz. Ahogy azt csütörtökön, az utanpotlassport.hu konferenciáján Pavlik Gábor sportélettan professzor elmondta, fiatal korban tilos erőfejlesztő edzéseket végeztetni, egyrészt mert gyakran hatástalan, és a pubertáskor előtt még nem mennek végbe a csontosodási folyamatok. A lágy csontok súlyzókkal való terhelése pedig életre kiható deformitásokat, növekedési zavarokat okozhat.