Karmacsi Ildikó második a müncheni légfegyveres versenyen

2012.01.27. 19:36

Karmacsi Ildikó egészen kiemelkedő produkcióval második lett a puskások között pénteken a világ egyik legrangosabb nemzetközi légfegyveres viadalán, Münchenben. A magyar csapat tájékoztatása szerint a komáromi lövő a bombaerős mezőnyben egyike volt annak a kilenc versenyzőnek, akik mindössze két kilencest "hibázva" 398 körrel zárták a 40 lövéses alapversenyt, s mivel közöttük az ötödik legtöbb "belső tizest" érte el, döntőzhetett.

A fináléban a februári légfegyveres Európa-bajnokságra a londoni olimpiai kvóta megszerzésének reményében utazó Karmacsi nagyon összeszedett volt, remekül célzott, s 103,9 körös teljesítményénél csak a hazaiak kiválósága, Sonja Pfeilschifter volt jobb (104,5 kör), így második lett.

A viadal csütörtöki nyitónapján a már biztosan londoni résztvevő Csonka Zsófia az egyébként kifejezetten jónak számító 384 körös eredménnyel nem jutott döntőbe, s tizedik lett a légpisztolyosok között, Tobai-Sike Renáta pedig 379 körrel a 26. pozícióban zárt. Szombaton ismét lőállásba állnak a pisztolyosok és a puskások Münchenben, a férfiaknál ezúttal már szerepelni fog a szám Európa-bajnoki címvédője, Sidi Péter is.