Még mindig görcsben a gyomrom

2012.02.03. 09:35

Az utolsó nagy kvalifikációs verseny, a párizsi Grand Slam előtt három magyar cselgáncsozó sem tudott útra kelni a fél hétkor induló Malév-járattal.

„Aki kicsit is benne van ebben a sportágban, tudja, mit jelent a fogyasztás, milyen stresszt okoz, erre jött még rá, hogy fél ötkor természetesen mindhárom versenyző megjelent a reptéren, majd hat előtt jött a hír, nem mennek sehová a Malévval. Csütörtökön kaptunk egy emailt, ne izguljanak, minden rendben lesz, az Estében is nyugtató szavak hangoztak el, ezek után talán még most is görcsben van a gyomrom. Gyorsan lépnünk kellett, és sikerült a francia légitársaság járatára feltenni Ungvári Miklóst, Csernoviczki Évát valamint Karakas Hedviget és edzőiket. Most jöttem el a reptérről, mindannyian becsekkoltak. Akik holnap indulnak, valamelyest már egyszerűbb a helyzetük, őket is sikerül majd feltenni valamelyik járatra” – mondta az Indexnek Nagy András a hazai szövetség szakmai igazgatója.

A párizsi versenyen dupla pontokért versenyeznek, az Európa-bajnok Ungvári (66 kiló) az egyaránt vb-bronzérmes Csernoviczki Éva (48 kiló) és Karakas Hedvig (57 kiló) is világranglistás pozíciója alapján olimpikon, de nem mindegy, Londonban melyik helyről várják a kiemelést és a sorsolást. Párizsban ezt a helyezést meg lehet erősíteni, ha kiesne a verseny, sokat lehet veszíteni.

„Akik a tengerentúlra repülnek, előnyt élveztek velünk szemben, de megértették, mennyire fontos, hogy versenyezzenek legjobbjaink. A sorsolásról lemaradnak, de szóltunk a nemzetközi szövetségnél: számítsanak ránk, ezért ott lehetnek a tatamin mindannyian. Akkreditáltuk őket előre, most már tényleg csak oda kell érniük."

Nagy bízik benne, nem lesz hatással a szombati küzdelmekre a reggeli várakozás.

A vívók is bajban

A férfi kardozók sem tudtak péntek reggel elutazni a plovdivi egyéni Grand Prix versenyre.

Füleky András, a Magyar Vívó Szövetség ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: az utat átszervezik, és várhatóan este tudnak Bécs és Szófia érintésével Plovdivba eljutni. A válogatott keretéből hatan repülnek Ferihegyről, közülük csak a kiemelt Szilágyi Áronnak nem kell szombaton pástra lépnie.

Az asztalitenisz-szövetség tájékoztatása szerint az érintettek, Tóth Krisztina és Póta Georgina gond nélkül eljutnak Lyon-Villeurbanne-ba, az európa Top 12 bajnokságra.
A női ökölvívó-válogatott öt versenyzője másfél hetet töltött Pekingben, ahol a hazaiak legjobbjaival készültek együtt. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csapat pénteken ért volna haza, ám mivel Párizsból Malév-járattal repültek volna Budapestre, egy napot a francia fővárosban kell maradniuk, s csak szombaton, a francia légitársaság egyik járatával utaznak Magyarországra.