Puhlt és Nyilasit is tiltsák el négerezésért

2012.02.03. 13:39

A Suárez-Evra balhé óta azt is el tudjuk képzelni, hogy valakit azért tartsanak rasszistának, mert nem fekete, hanem fehér sapkában megy ki az utcára. Egy következetes világban Puhl Sándor és Nyilasi Tibor poénkodásából is hatalmas botránynak kéne kitörnie, de az vesse rájuk az első követ, aki szerint az alábbi, Sport TV-ben tett rizses-tésztás megjegyzésük nem volt vicces.

Történt, hogy Nyilasi, Mészöly Kálmán és Puhl a Kispestről eligazoló Torghelléről, és a róla nyilatkozó klubtulajdonosról, George F. Hemingwayről beszélgettek. Arról folyt a vita, hogy Sanyi meghatározó játékosa volt-e a Honvédnak abban a fél évben, amit régi klubjánál töltött, mielőtt Fehérvárra igazolt. Aztán valahogy arra terelődött a téma, hogy a szenegáli Abass távozása mekkora veszteség a klubnak. Máté Pál műsorvezető furcsállta, hogy a játékos Vietnamba szerződött, szokatlan ez kicsit a magyar piacon. Nyilasi szerint viszont nem az, mert a Nyugat-Európában lecsengő sztárok is gyakran mennek Kínába. "Végül is rizs van ott is, nem? Mindkét helyen" - jött Puhl. "Talán még tészta is" - kontrázott rá Nyilasi. (A felvétel itt nézhető meg, hét perc, húsz másodpercnél az említett eset.)

spr

Az egészben a középen kuksoló Mészöly "Épp, hogy leugrott a fáról Afrikában" Kálmán a legmókásabb, kár hogy a felvétel a rizses-tésztás vicc után véget ér, biztos neki is lett volna hozzáfűznivalója.

Puhl és Nyilasi tehát - lehet, hogy az ott ülő Mészöly hatott rájuk tudat alatt - megcsinálták a saját kis "négerezésüket". Na, most akkor ha Suárez nyolc meccset kapott azért, mert állítólag azt mondta, amit, akkor őket is ki kéne tiltani legalább pár Zuhanyhíradóból. Vagy hagyjuk a hülyéskedést és nevessünk együtt a vicces vicceken.

(Friss hír, hogy John Terry is belebukott a négerezésbe, elvették tőle a válogatott csapatkapitányi karszalagját.)