Budapesten járt a Francia Súlyemelő Szövetség elnöke

2012.02.05. 12:24

A Francia Súlyemelő Szövetség a jövőben évente akar nagy nemzetközi viadalt rendezni, 2014-ben pedig – megalakulása centenáriumi évében – példa nélküli versennyel kíván emléket állítani az elmúlt száz esztendőnek.

A francia sportági vezetők - élükön Jean-Paul Bulgaridhes elnökkel - abból az alkalomból beszéltek erről az Aján Tamás irányította világszövetség (IWF) budapesti tikárságán, hogy a magyar elnökkel találkozva összegezték a tavaly novemberi, párizsi felnőtt-világbajnokság tapasztalatait. Az IWF honlapjának beszámolója szerint a londoni olimpiára kvalifikáló őszi esemény általános nemzetközi megítélése igen pozitív volt, s magasra értékelte a vb színvonalát, lebonyolítását, látogatottságát, az iránta megnyilvánult, hazai és külföldi televíziós közvetítéssel is igazolt érdeklődést Aján Tamás is.

Az általános siker eredményezte azt, hogy - amint azt most hivatalosan bejelentették: - a francia ifjúsági és sportminisztérium, s a Francia Olimpiai Bizottság több figyelmet kíván szentelni a jövőben ennek a sportágnak, s az ország immár minden esztendőben az IWF legnagyobb eseményei közé tartozó Grand Prix-k egyikének a házigazdája kíván lenni.

Az IWF-titkárságon járt ezen a hétvégén a görögök háromszoros olimpiai bajnoka, Pyrrosz Dimasz is. A korábbi klasszis súlyemelő lett az arca a nemzetközi szövetség tiszta felkészülést és versenyzést hirdető és népszerűsítő kampányának, amely a franciaországi világbajnokságon indult útjára hivatalosan is, és amelynek jelszava: Mondj nemet a doppingra!