Edina
2 °C
18 °C

Fontos lépést tett az olimpia felé a női tőrcsapat

2012.02.12. 17:21

Az ötödik helyen végzett vasárnap a magyar válogatott a női tőrözők németországi világkupa-versenyén.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanni összeállítású együttes a Tauberbischofsheimben a 16-os táblán 24-21-re verte a kínaiakat úgy, hogy az utolsó pár előtt döntetlen volt az állás, de aztán Mohamed három tussal jobbnak bizonyult Csang Lejnél (Zhang Lei). A következő fordulóban a magyarok öt tussal kikaptak az esélyesebb lengyelektől (27-32), a folytatásban azonban megnyerték mindkét hátralévő mérkőzésüket. Előbb 45-34-re győztek a franciák, majd 45-33-ra a németek ellen.

Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából a két utolsó találkozónak volt különösen nagy jelentősége, mert éppen a magyarok mögött álló németeknek és franciáknak nem szabad előzniük a március végén záruló kvalifikációs időszakban. Az élen a papírforma érvényesült, vagyis az a négy csapat - a lengyel mellett az olasz, az orosz és a dél-koreai - végzett az első négyben, amely amúgy is jól áll a rangsorban.

"Nagyon jó volt a hangulat a csapaton belül, jól vívtunk, örülünk, hogy a németekkel és a franciákkal szemben nem csak megőriztük az előnyünket, hanem még növeltük is - mondta  Knapek Edina. - Akár még a lengyelek elleni győzelem is meg lehetett volna, megkockáztatom, hogy volt egy-két téves bírói döntés, de ha már így alakult, hogy megvertek minket, jó, hogy legalább a négy erős csapat végzett az élcsoportban. A feladatunk a továbbiakban is az, hogy a németeket és a franciákat magunk mögött tartsuk."

Női tőrben még Torinóban és Budapesten lehet majd - márciusban - a pontokat gyűjteni a londoni részvétel kiharcoláshoz.