Joó Abigél bronzérmes a dzsúdó Hungária Kupán

2012.02.12. 17:36

A 78 kg-os Joó Abigél bronzérmet nyert a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

A zárónap első számú hazai éremesélyesének tartott Európa-bajnok az ukrán Turksz és a kubai Castillo legyőzése, majd az elődöntőben az orosz Vera Moszkaljuktól elszenvedett vereség után a kanadai Catherine Roberge-zsel csatázott a bronzért, akit eddigi egyetlen meccsükön legyőzött 2010-ben Varsóban. Meccsük csak két és fél percig tartott,  a KSI dzsúdósának dobása ippont ért.

"Az utóbbi három versenyemhez képest jól sikerült a Hungária Kupa, legutóbb ugyanis nem jött ki a lépés, ma háromszor annyi meccset nyertem, mint akkor összesen. Tény, hogy olyan ellenféltől kaptam ki, akitől nem kellett volna, az amerikaival így nem találkoztam, jövő héten talán összejön vele is egy mérkőzés" - nyilatkozta.  

Edzője, Pánczél Gábor nagyrészt elégedetten értékelte tanítványának szereplését: "Abigél mai teljesítménye az olimpiai felkészülés jelen szakaszában jónak mondható. Voltak kötelező győzelmek, akad még javítanivaló, az elvesztett meccset azért sajnálom, mert nekünk utána a favorit amerikai kellett volna, hogy tétmeccsen menjen vele. Jövő hétvégén Düsseldorfban remélhetőleg találkoznak."

Joó a 15 fős magyar csapat egyetlen érmét szerezte meg a Körcsarnokban.

Eredmények:

63 kg:
1. Tanaka Miki (japán)
2. Abe Kana (japán)
3. Vlora Bedzeti (szlovén) és Edwige Gwend (olasz)
...Polyák Krisztina, Kiss Vivien, Baczkó Bernadett és Gercsák Szabina helyezetlen

70 kg:
1. Chen Fei (Csen Fej, kínai)
2. Onix Cortes Aldama (kubai)
3. Yuri Alvear (kolumbiai) és Maria Portela (brazil)
...Kákonyi Ninetta helyezetlen

78 kg:
1. Kayla Harrison (amerikai)
2. Vera Moszkaljuk (orosz)
3. JOÓ ABIGÉL és Okamura Tomomi (japán)

+78 kg:
1. Qin Qian (Csin Csien, kínai)
2. Kim Na Jung (dél-koreai)
3. Ketty Mathe (francia) és Kim Dzsi Jun (dél-koreai)
...Nagy Kitti helyezetlen