Garantáltan szexmentes munka az USA-ban

2012.02.16. 10:17

Finoman szólva sem úgy sült el a Vasas és a Ferencváros tengerentúli túrája, ahogy az előzetesen szépen ki lett találva. Détári Lajos viszont összességben elégedett volt, megnézték a Kennedy elleni merénylet helyszínét is. Urbán Flórián szerint lehet, hogy többet értek volna azzal, ha itthon maradnak, de végülis menne újra, ha lehetne. Az, hogy az ügyvezető furikázta edzésre a játékosokat, a legkisebb nehézség lehetett. Oleh Pius menedzser állítja, mindent kifizettek, csak a stadionok bérleti díjára meg a játékvezetőkre nem maradt pénzük.

Forrás: fradi.hu
Forrás: fradi.hu

Ezt görög üzlettársának kellett volna intéznie, de lelépett. Úgy pedig nehéz két tornát is összehozni, de legalább az egyik megvolt. A szervezésbeli hiányosságok miatti kellemetlenségekből szemezgettünk kicsit.

Kicsit olyan ez, mint amikor csúcsmelót ígérnek külföldön, aztán kiderül, hogy kurvának állítanák az embert. A különbség csak annyi, hogy bár nem azt kapták, amiért kimentek, a játékosok legalább jól érezték magukat.

Minden ott kezdődött, hogy a FIFA-licences Oleh Pius szervező kitalálta, Detroitban és Dallasban is négycsapatos tornát szervez, amire az argentin River Plate és a mexikói Pumas mellett valamiért a nemrég még romokban heverő Vasast és a Ferencvárost hívta meg. Maga Urbán Flórián sem értette, miért pont két magyar csapatra gondolt a szervező, de pénzbe nem került a dolog. Ha azt nézzük, Pius tavaly a nigériai válogatottal leszállás után közölte, hogy elmarad a nekik szervezett torna, sokat nincs min csodálkozni. Most annyival jobb volt a helyzet, hogy az első, detroiti torna után csak Dallasban mondta a résztvevőknek ugyanezt.

Détári így is elégedett volt a felkészülés ezen szakaszával. "Tíz nagyszerű napot töltöttünk el az Egyesült Államokban, és bár a két dallasi mérkőzésünk elmaradt, érdekes módon afelett mindenki nagyvonalúan elsiklik, hogy Detroitban két meccset lejátszottunk, egy naptól eltekintve pedig végig tökéletes körülmények között, tökéletes pályákon edzhettünk" - számolt be az élményekről a Nemzeti Sportnak.

400021 307669322623013 280507585339187 958194 1736888604 n

"Előzetesen úgy hittük, a klub profitál az amerikai túrából, hogy így lett-e, nem tudom. Szakmai szempontokat nézve nem biztos, hogy megfelelő döntés született, amikor elfogadtuk a meghívást, ha rajtam múlik, lehet, hogy inkább az itthoni munka mellett érvelek..." - válaszolta ugyanerre a kérdésre Urbán, aki már a Pumas elleni meccs után kiakadt, mert játékosainak inkább az NBA-n járt az eszük.

Sok egyéb más részletet is ki lehetne emelni az amerikai kalandból, de az alábbi hármat mindenképpen be kell magolni gyorsan.

1. Somáliának, a zöld-fehérek futballistájának nem volt jegye a Dallas-Detroit járatra. Pius azt találta ki, hogy a csatár majd egy nappal később a többiek után repül, de a Fradi vezetői ebbe nem mentek bele, inkább saját zsebből megvették az 530 dolláros jegyet repülőjegyet.

2. Vasas-edzés Texasban egy baseballpályán, kapuk nélkül.

3. A mexikói Pumas elleni meccs előtt hatvan percet várakoztatták a Vasas futballistáit a játékoskijáróban, mert az előttük játszó kicsik bemutatója elhúzódott.

Annyi biztos, hogy a nem éppen felkészülésre alkalmas hazai időjárást nézzük, még a kapuk nélküli baseballpálya is jobb opciónak tűnik. Hála az égnek, kurválkodni sem kellett.