A név, amivel futballista nem hibázhat: Gol

2012.02.17. 11:01

Nem tudjuk, milyen erő szállta meg csütörtökön az Európa Liga csapatait, de szinte minden meccsen rácáfoltak arra, hogy ezt az egészet nem is érdemes nézni, mert sehol sincsen a BL-színvonaltól. Volt két panenkás tizenegyes, átemelős gól, de nekünk akkor is Gol gólja tetszett a legjobban.

A Valencia Mehmet Topal harminc méteres bombájával győzte le a Stoke-ot (0-1). A török kettőt tolt a labdán, aztán - mivel nem foglalkozott vele senki - kilőtte a hosszú felsőt.

Cyriac, a Standard Liege elefántcsontparti légiósa panenkás tizenegyessel szerzett vezetést a Wisla Krakkó ellen, amit két perccel a vége előtt sikerült csak kiegyenlíteni (1-1).


Volt még egy panenkás büntetőnk a Hannover-Bruges találkozón is. A németek vezető gólját szerző lengyel Sobiech esett el a tizenhatoson belül, azt nem tudni, mitől, mert hozzá nem ért senki. A tizenegyest Schlaudraff lőtte, nem is akárhogy.

Emelős gólt láthattunk akcióból is, a twentés Ola John még épp a tizenhatoson kívülről viccelte meg a a román Steaua kapusát. A gól itt is győzelmet ért (0-1).

A Sporting Lisszabon idegenben ikszelt (2-2) a lengyel Legia Varsóval, André Santos a 88. percben egyenlített. Külsővel, a hosszúba, ilyet sem gyakran látni (2:14-nél). Ugyanezen a meccsen volt Janusz Gol gólja is, ami valószínűleg az egyik legsemmilyenebb volt az összes csütörtöki közül, de ilyen névvel csak nagyon szeretni lehet (1:30-nál).