Legrosszabb esetben telefonál Antiguából

2012.02.17. 17:04

Továbbra sincs hír az óceánátevező Rakonczay Gáborról, de felesége még mindig nyugodt.

Az Atlanti-óceánon tomboló hatalmas erejű szél, és a közel kéthetes információhiány ellenére Rakonczay Viktória nem aggódik, bízik férje mentális állapotában, felkészültségében és rutinjában, hogy a legnehezebb feladatokkal is képes megbirkózni. "Biztos vagyok benne, hogy Gábor jól van, és annak ellenére, hogy nem tudunk vele kapcsolatba lépni, tartja a tempót, és megteszi azt a napi száz kilométert, amelyet eddig is diktált. Legrosszabb esetben egyszer majd telefonál Antiguából" - mondta.

Rakonczay Gábor Vitéz nevű hajójával 2011. december 21-én hagyta el a portugáliai Lagos kikötőjét, és 2012. január 6-án, magyar idő szerint hajnali 1:40-kor érkezett meg Las Palmasba. Ezt a távolságot a tervezett húsz nap helyett tizenhat nap alatt sikerült teljesítenie, ezzel világrekordot döntött. Néhány napos pihenő után január 25-én indult el, hogy átkenuzza az óceánt. Az utat nyolcvan naposra tervezte, a karibi Antigua szigetén kötne ki, de február 5-én kétszer is felborult a rossz időben, beázhatott a kabinja, amiben az elektronika is található.

A hajóst már az Óceánátevező Szövetséggel, a szenegáli parti őrséggel is kerestetik, és egy műholdas telefonos céggel is kerestetik, de tizenkettedik napja nincs róla semmi információ.