Légfegyveres Eb: ezüstérmes a női pisztolyos csapat

2012.02.19. 10:53

Ezüstérmet szerzett vasárnap a Csonka Zsófia, Nemes Adrienn, Tobai-Sike Renáta összeállítású magyar női pisztolyos csapat a finnországi Heinola-Vierumaekiben zajló légfegyveres Európa-bajnokságon.

1146 körös összeredménnyel zárták a versenyt, két körrel szorultak az aranyérmes oroszok mögé. A bronzérmet Szerbia szerezte meg.

Az újabb olimpiai kvótaszerzés nem jött össze. A már londoni induló és 383 körrel záró Csonka Zsófia utáni legjobb magyar, Nemes Adrienn ugyanis 382 kört ért el, ugyanannyit, mint a verseny négy kvótájából az utolsót megszerző portugál Joana Castelao, ám kettejük között a több belső tizes (12-10) a portugál javára döntött.  A csapat harmadik tagja, Tobai-Sike is jól szerepelt vasárnap, 381 körrel zárt.

"Tudtam, éreztem, hogy csapatban érmesek leszünk, mert ez már évek óta érett" - nyilatkozta Tobai-Sike. "A saját teljesítményemről annyit, nem lőttem rosszul, a 381 kör jó eredmény, hogy őszinte legyek, én azt gondoltam, a 380 kör már elég lesz majd a kvótához, de sajnos nem így történt. Ugyanakkor most nem kesergek, hanem örülök az ezüstéremnek."

A szám egyéni döntőjébe Csonka jutott be, a pécsiek sportolója ugyanis szétlövésben harcolta ki a helyét a legjobb nyolc között. "Nagyon küzdenem kellett a döntőért, rendkívül nehéz volt, de sikerült. Amikor végeztem és felnéztem a táblára, megláttam, hogy csapatban másodikok lettünk, kárpótolt a sok nehézségért".