Golf: Hunter Mahan legyőzte Rory McIlroyt

2012.02.27. 11:34

Az amerikai Hunter Mahan a hétvégén mindenkit legyőzött a Ritz-Carlton Golf Clubban rendezett Accenture Match Play Championship versenyen, ahol a profi golf legjobbjai álltak rajthoz.

A golfsportnak ebben a nem olyan gyakori, de annál izgalmasabb formájában két játékos egymás ellen küzdelméből az kerül ki győztesen, aki a 18 szakaszból a legtöbbet fejezi be az ellenfelénél alacsonyabb ütésszámmal. Ennek köszönhetően izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzéseket láthattak Arizónában a nézők. Komoly nevek igyekeztek megakadályozni a 29 éves hazai játékos sikerét, bizonyos fokig Amerika és Európa harcának is tekinthető volt a küzdelem, hiszen az utolsó csatát az észak-ír Rory McIlroy ellen vívta. Kettejük küzdelmének és az egész hétvégét felölelő mérkőzéseknek a 17-es szakaszon lett vége, ahol Mahan gurítása csak pár centiméterrel állt meg a lyuktól, aminek a befejezését már nem kérte az ír, hanem megadta a pontot és ezzel a mérkőzést is az amerikainak.

A játékformának köszönhetően több zseniális megoldást, és sok meglepő rontást is lehetett látni a hétvégén,   hiszen csak az ellenfélnél kellett jobban játszani, ennek és a nagy nyomásnak köszönhetően sok viszonylag rövid gurítás maradt ki. Sokan búcsúztak a nagy nevek közül az első fordulókban, többek között a világelső Luke Donald, aki meglepetésre Ernie Els ellen esett ki a verseny legelején. A match play-versenyeken minden nap minden versenyén hibátlan teljesítményt kell nyújtani, mert aki veszít, az már indulat is haza. A világelsőnek lesz lehetősége a javításra, hiszen a folytatásban már a jól ismert ütésszámra játszott egyéni versenyek következnek. Egy hét múlva Palm Beachen, a Honda Classicon már bizonyíthatnak is az itt korán búcsúzók.