A Sportarénában lesz a 2013-as budapesti vívó-vb

2012.03.01. 14:54

Még az idei program jó része is hátravan, de már kijelölték a 2013-as budapesti vívó-világbajnokság dátumát, illetve helyszínét: a jövő év sportági főverseny augusztus 5. és 12. között a Papp László Sportarénában lesz.

Füleky András, a Magyar Vívószövetség ügyvezető igazgatója a hétvégi, Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a nemzetközi szövetség (FIE) illetékeseivel több témában is egyezségre jutottak múlt csütörtöki, budapesti egyeztetésükön. A leendő helyszínen és időponton túl az is eldőlt, hogy az első két napon a hat egyéni versenyszám selejtezőjét bonyolítják le, majd három napon át az egyéni főtáblás asszók jönnek, azután a csapatversenyeket rendezik. Határoztak arról, hogy a női tőr a férfi karddal, a férfi párbajtőr a női párbajtőrrel, míg a férfi tőr a női karddal lesz párban.

Az MVSZ és a szervezőbizottság továbbra is késznek mutatkozik arra - amint azt Füleky András elmondta -, hogy integrált vb-t rendezzen, vagyis a kerekesszékesek versenyeit is megszervezze, ehhez azonban az kell, hogy a jogtulajdonos döntéshozó szervezet, az IWAS Budapestet jelölje helyszínnek. Ha a kerekesszékesek is a magyar fővárosba jönnek, az ő versenyeik a Körcsarnokban lesznek, csak a döntők résztvevői vívnak majd a Papp László Sportarénában.