Attól, mert ült repülőn, nem tudja vezetni

2012.03.02. 12:55

Kulcsár Krisztián világbajnok párbajtőröző, vívószövetség elnökségi tagja megérti Kulcsár Győző kapitányi lemondását, szerinte nagybátyja egyedül többet tett a sportágért, mint a szövetség egész vezérkara, ráadásul nem az első pofont kapta a MOB-delegáláskor. Az üzletember nem ért egyet az utód, Mincza-Nébald Ildikó kinevezésével, tapasztalatlannak tartja a vezetőedzői feladathoz. Minderről a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt.

Az új vezetőedző, Mincza-Nébald Ildikó kinevezéséről Kulcsár azt mondta: „nem értek egyet azzal, hogy Ildi veszi át a szakág vezetését. Nagyon egyszerű szakmai érveim vannak: attól, hogy valaki már ült repülőn, nem biztos, hogy tud repülőt vezetni. Nagyszerű sportoló volt, de egy egész szakma lebecsülése valakit úgy kinevezni, hogy még nem állt pást mellett, nincs edzői múltja. Ráadásul két versenyre kell most a kvalifikációban még odaállni: legalább tíz olyan nevet tudnék kapásból mondani, akik nem jönnének zavarba ennek levezénylésétől, ellentétben Mincza Ildivel. Ő egész egyszerűen tapasztalatlan.”

Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott Kulcsár Győző távozásával kapcsolatban: „Arról van szó ebben az ügyben, hogy mit kell figyelembe venni, ha az embert megpofozzák: hányadik az a pofon, mennyire erős, honnan jött. Ebben az esetben egy Kulcsár Győzőnél kisebb egójú ember is eljutott volna a lemondásig. Ráadásul Kulcsár Győző egy személyben többet tett a vívásért, mint a magyar vívószövetség egész elnöksége együttvéve, úgyhogy nekem nincsenek megértési problémáim a lemondása kapcsán. Ez bizalommegvonás a vívósport részéről és nem az első pofon. Pedig nehéz volna az eredményeit kritizálni, hisz a legeredményesebb szakágat vezette az elmúlt években."

A korábbi világbajnok, a szövetség vezetésében ülő közgazdász hozzátette: „az, hogy mennyi barátja, ellensége, támogatója van Kulcsár Győzőnek, más kérdés. Ez az, amin a szövetség elnökségének felül kellett volna emelkednie. Én ebben a grémiumban a vívás érdekeit szem előtt tartva igyekszem tevékenykedni. Nem állíthatom, hogy ez a szempont minden testületi döntésben érvényesül.”