Overdose megjárta a dubaji lókórházat

2012.03.02. 11:37
A ló január 13-a után február 13-án is megsérült, állapota javul, de a rengeteg kiesett idő miatt továbbra is bizonytalan, futhat-e versenyt az idei dubaji versenyszezonban. Mikóczy Zoltán azért is várt a bejelentéssel, mert lova állapota napról napra változott. Nem fogják erőltetni, Overdose-t versenyben csak akkor indítják, ha mind az egészsége, mind a kondíciója megfelelő lesz.

Overdose január közepén szenvedett ínsérülést, az pár hét pihentetéssel orvosolhatónak tűnt. „Nem vártuk, hogy Overdose úszni fog. Amikor korábbi sérülését Angliában kezelték, ott is próbálkoztak vele, de megmakacsolta magát. Ám itt egészen más körülmények vannak, például nyitott a medence, amiben könnyebben rávehető az úszásra. Overdose úgy tud fizikai munkát végezni, hogy közben a lábát nem terheli, így, ha ez teljesen nem is lehetséges, de lényegében meg tudtuk őrizni a kondícióját. Az ínsérülése folyamatosan javult, minden jó úton haladt, egészen február 13-ig" - nyilatkozta a pannoniaoverdose.hu-nak Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa.

„Február 13-án azt vettük észre, hogy nem terhelte a jobb első lábát, csak fájdalom árán tudott ráállni. Azonnal átszállították a tréningközpontból a dubaji lókórházba. Mi ahhoz vagyunk szokva, hogy egy versenyló akkor kerül ide, ha nagyon nagy baj van, például kólika, vagy műtét. Itt viszont az a bevett gyakorlat, hogy a nem mindennapos problémák esetén is a kórházba viszik a lovakat, hiszen ott áll rendelkezésre a szakembergárda, valamint minden műszer és eszköz a gyógyításhoz. Azt állapították meg, hogy begyulladt a patája, és négy nappal később, amikor ez lanyhulni látszott, egy ott alkalmazott – a miénktől eltérő – speciális módszerrel ragasztott patkót kapott. Mi korábban kívülről, a patafalhoz ragasztottuk, ők pedig alulról a talpára. Ám amikor a lókórházból visszakerült a tréningközpontba, még mindig nem terhelte teljesen a jobb első lábát és a későbbi vizsgálatok meg is találták a tályogot. Mostanra kifakadt, tehát Overdose fájdalmai megszűntek, az a seb pedig, amin keresztül a tályog tisztul, vélhetően napokon belül beszárad és begyógyul."

Overdose újra lábon végezhetne munkát, de megint heteket hagyott ki. „A rengeteg kiesett idő óriási hátrányt jelent, hiszen két hónapja nem végez munkát, próbáljuk a kondícióját minél inkább megőrizni."

A ló csaknem két hónapja van Dubajban, többversenyt futhatott volna, de sérülései miatt már csak a március 31-i Dubai World Cup jöhet szóba. „Bízunk benne, hogy mind az egészsége, mind a kondíciója megfelelő lesz, de erőltetni nem fogjuk. Most úgy tűnik, hogy ennek a sebnek a gyógyulásától, és a patája terhelhetőségétől függ a dubaji versenyzése."