Amikor nem evez, könyvet ír az óceánon Rakonczay

2012.03.08. 12:44

Felesége szerint a magyar kenus azokból a dolgokból tud erőt meríteni a nyílt óceánon, amiket magával vitt az útra. Könyvek és rockdalok is vannak vele, ha pedig éppen nem evez, saját maga is megírhatja élményeit.

"Borzasztó lehet az egyedüllét, pszichésen biztosan nagyon megviseli őt. Könnyebb lenne neki, ha tudná, hogy családja, barátai, a szponzorok, és rajtuk kívül megannyi ember, akiket személyesen nem is ismer, mind mellette állnak, gondolnak rá és drukkolnak neki" - mondta Rakonczay Viktória a Stop.hu-nak. Hozzátette, rettenetesen aggódik férje miatt, de már túl van a mindennapi rettegésen, megpróbál a napi teendőire koncentrálni.

"Majdnem ezer dalt vettem fel neki, a rocktól a szerelmes számokig, és sok könyvet is elvitt magával olvasni. Ezek átsegíthetik őt a nehéz órákon, amikor nem kell eveznie. Valamint szabadidejében írja az útról készült beszámolóját is, ami hazaérkezése után hamarosan könyv formában fog megjelenni. Mivel a kenu úgy lett megépítve, hogy nem tud elsüllyedni, Gábor pedig a mentőkötél miatt -, amit állandóan magára csatol, ha fent van a fedélzeten - nem tud a kenutól elsodródni, szinte biztos vagyok abban, hogy nem eshetett baja. A két brit kenus, akik Gáborral majdnem egy időben indultak, jól tudnak haladni az útjukon. Egyikük, Tommy Tippetts, aki négy nappal korábban indult útnak, tegnap volt túl a féltávon. Mivel a Vitéz sokkal jobb felszereltségű, mint az ő hajójuk, és amíg tudtuk követni, tartotta is a tempót velük, ezért gondoljuk, hogy Gábor is jól halad, talán túl van ő is a féltávon, és a tervezett időben, április közepén partot is fog érni."

Szeremley Huba borász hajója múlt hétfőn indult el ugyanazon az útvonalon, amin Rakonczay Gábor is, de egyre kevesebb az esély, hogy észrevegyék egymást. Egy hónapja nem tudni róla semmit. Decemberben indult az Atlanti-óceán átkenuzására, de egy vihar miatt teljesen megszakadt vele a kapcsolat.

Az Index folyamatosan próbálja elérni Szeremleyék hajóját, de ez eddig még nem sikerült.