Nóra, Lili
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Kammerer boldoggá tenné Kucsera Gábort

2012.03.08. 19:20

Az ötödik olimpiájára készülő kajakos, Kammerer Zoltán is előadást tartott csütörtökön azon a konferencián, amelyet a Pécsi Tudományegyetemen tartottak "Megjártam a hadak útját, avagy siker és kudarc a sportban" címmel.

A háromszoros ötkarikás bajnok arról a motivációról is beszélt, amely a londoni felkészülés minden egyes pillanatában vezérli őt. 
"Szeretném, ha a fiam látná azt, ahogy valami nagyot csinálok az olimpián, és a társamat, Kucsera Gábort is boldognak látnám a verseny után. Elsősorban a párosra koncentrálunk. A válogatók májusban kezdődnek, és mindketten bízunk a sikerben, hogy kijutunk a játékokra. Ott aztán nagyon meg kell mutatni, hogy mire vagyunk képesek" - tette hozzá a kajakos, aki vasárnaptól egy újabb háromhetes portugáliai edzőtáborban folytatja a felkészülést.

A házigazda, Elbert Gábor szerint a cél az volt, hogy őszinte, hiteles és felkészült emberek beszéljenek a sportról, a sikerről és a kudarcról.
Az eseményen Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó, Györfi János stratégiai tanácsadó, Katics László, volt válogatott tornász, számos világbajnok nevelőedzője, Török László, a Magyar Rádió korábbi sportriportere, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, Prukner László labdarúgóedző, Török Olivér, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke, valamint Járai Róbert sportpszichológus is előadást tartott.