Megműtötték az öttusázó Kasza Róbertet

2012.03.08. 16:20

Térdműtéten esett át csütörtökön a tavalyi öttusa Világkupa-döntőben elért első helyével olimpiai kvótás Kasza Róbert. "Azzal biztat az orvosom, hogy két-három hét múlva már edzhetek" - mondta azután, hogy a Sportkórházban artroszkópiás beavatkozással átmosták a bal térdét. - "Minden klasszikus gyógymódot kipróbáltunk, de csak erősödött a fájdalom. Felvetődött a műtét lehetősége, azt pedig minél hamarabb el kellett végezni, hogy ne menjen rá az egész szezonom."

Kasza úgy számol, hogy a májusi, római világbajnokságon ismét versenyezhet, de akár már korábban, áprilisban is tesztelheti állapotát, a százhalombattai, vagy az egy héttel azutáni,  oroszországi Világkupán. "Egyelőre nem tudok részletekkel szolgálni, még csak ezután egyeztetünk az orvosommal, hogy mik a lehetőségeim, lehet-e már a most következő két-három hét alatt valamilyen erősítő jellegű edzést végeznem, vagy teljes pihenés vár rám".

Az öttusázóknak bő egy héten belül két Világkupa-versenyt rendeznek - az egyesült államokbeli Charlotte-ben, majd Rio de Janeiróban -, ezeket Kasza mindenképpen kihagyja. Rajta kívül a férfiaknál Marosi Ádámnak van olimpiai kvótája, de a szövetség azzal számol, hogy mások is kiharcolják a londoni szereplést. Ha ez így lesz, dönteni kell majd a nevezésről, mert egy országból nemenként csak két versenyző szerepelhet.