Büszke magára az ifjabb Érdi, Táborszki duó

2012.03.12. 10:51

Nagyon örült a célba érésnek a vasárnap zárult Mexikó-rali után az ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila kettős, amely büszke és boldog, hogy kategóriájában 5., összetettben pedig 16. lett a világbajnokság idei szezonjának harmadik futamán. Érdiék a második napon még a 24. helyen álltak, majd szombaton feljöttek a 19. helyre, s végül - annak ellenére, hogy a verseny alatt összesen ötször kaptak defektet, s vasárnap a váltóolaj is elkezdett folyni - a 16. helyig kapaszkodtak fel a Ralliart Italy csapat által biztosított Mitsubishi Lancer EVO 10-zel.

"Nagyon elfáradtunk. A 24 gyorsasági szakasz 430 kilométerét 5 óra 30 perc alatt teljesítettük, a győztes Sebastian Loebtől 1 óra 15 perccel maradtunk el - értékelte a csapat első tengerentúli vb-futamát ifj. Érdi Tibor az Érdi Rallye Team hétfői közleménye szerint. - Rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, az autóval is elégedettek voltunk, egy kicsit leharcoltuk ugyan, de a fékproblémán kívül komoly technikai baja nem volt. A verseny hangulata végig fantasztikus volt, a mexikói fiesztán számos új barátot szereztünk, és ami szintén fontos: az olasz csapat vezetői is gratuláltak nekünk az elért eredményhez."

Érdiék az idén összesen három világbajnoki futamon állnak rajthoz a PWRC-kategóriában. Mexikó után a németországi és a spanyolországi viadalon indulnak el. A vb következő futama a március 29-én rajtoló Portugál-rali lesz.