Busquets után Drogba is élt az ovis trükkel

2012.03.15. 19:49

A Chelsea-játékos Didier Drogbának elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy csapata 3-1-es hátrányt ledolgozva továbbjutott szerdán, a Bajnokok Ligájában a Napoli ellen. A fejesgólja mellett sportszerűtlen megmozdulása, és gyermeteg alakítása miatt is emlékezni fogunk rá.

Futballakadémiákon bizonyára nem tanítják az alakoskodást, valószínűleg az óvódából hozott, sírásimitáló tudás lehet ez, de ha egy játékoshoz hozzáérnek, ösztönszerűen az arcához kap. Még akkor is, ha mondjuk a köldökéhez közelít valaki. Persze nem azért takarja el a szemét, mert a fájdalomtól könnyezni kezd, és azt szégyelli a nézők előtt. Egyszerűen, "ha én nem látlak téged, akkor te, bíró, sem látsz engem, ezért el kell hinned, hogy fáj", elvet próbálja érvényesíteni.

A mérkőzés hosszabbításban Drogba is így tett, látványosan feldobta magát, majd a gyepre hasalt. A kamerák előtt azonban ma már semmi sem marad rejtve, így a sunyi, bíróra kukucskálása sem.

Az előadás biztos megérte neki, gyorsan mém lett belőle, és már összehasonlító tanulmányok tárgya is lett. Eddig a barcelonás Busquets volt az etalon, ő egy 2010-es Intenazionale elleni BL-meccsen mutatott be hasonlót.