Nyolcadszor rendeznek nemzetközi turisztikai sportgálát

2012.03.20. 12:47

Idén nyolcadszor kerül sor Budapesten - május 10. és 13. között - a nemzetközi turisztikai sportgálára, a turizmusban és a turizmusért dolgozók sporteseményére. Keddi sajtótájékoztatóján Czibulka Zoltán főszervező elmondta, hogy az évek során folyamatosan fejlődött a rendezvény, melynek 2004-es, első felvonásán alig több mint százan működtek közre aktívan, míg ezúttal már ezernél is több résztvevőre számítanak.

Az idén 25 sportágban zajlanak majd küzdelmek, a népszerű labdarúgás és tenisz mellett akár dartsban vagy bridzsben is lehet szerepelni. Összesen 16 fővárosi helyszín ad majd otthont a versenyeknek, a jelentősebb központok között van a népligeti és a Marczibányi téri sportcentrum, illetve a Lurdy ház.

A versenyekre a turizmusban dolgozók mellett a médiában és a diplomácia területén tevékenykedők jelentkezését is várják. Nevezni sportáganként és személyenként 3-5000 forintos díj ellenében lehet. Czibulka Zoltán azt is bejelentette, eldőlt, hogy a 2014-es, második turisztikai olimpiának a 2010-ben rendezett elsőhöz hasonlóan a magyar főváros ad otthont.