Halhatatlanok Egyesülete: beiktatták Gyulay Zsoltot és Kamuti Jenőt

2012.03.23. 20:45

Gyulay Zsoltot, valamint Kamuti Jenőt hivatalosan is beiktatta tagjai közé pénteken este a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.

A kajakosként kétszeres olimpiai- és hatszoros világbajnok Gyulay, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, valamint a tőrvívásban kétszeres ötkarikás ezüstérmes Kamuti, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Magyar Vívószövetség szakmai alelnöke a többi tag döntése alapján került be a 21 fős elit társaságba, az Albert Flórián és Polyák Imre halálával megüresedett két helyre. Kamuti Jenő egy régi francia akadémiai szokást is "magával hozott", nevezetesen azt, hogy az új tagok a beiktatásuk alkalmával megemlékeznek azokról, akiknek a helyére lépnek. Személyes emlékei felidézésével ezúttal ő méltatta az elmúlt időszakban elhunyt két kiváló sportolót. Kamuti és Gyulay egyformán tagja a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének.

Az egyesület alapításának 20 éves évfordulója alkalmából megtartott jubileumi közgyűlésen példaértékű életútja elismeréseként Gerevich Aladár emlékérmet vehetett át Gyarmati Andrea olimpiai ezüstérmes úszó. Az ünnepségen Kárpáti György, a Halhatatlanok Egyesületének elnöke azzal indokolta Gyarmati elismerését, hogy sportpályafutása befejeztével gyermekorvosként is megállta a helyét. Ugyancsak életműdíjban részesült a Fábián házaspár. Mivel Fábián László, az ötkarikás aranyérmes kajakos kórházi kezelésre szorul, felesége, az olimpiai ezüstérmes Rozsnyói Katalin pedig tanítványaival sevillai edzőtáborozáson vesz részt, az elismerést lányuk, Mónika vette át. A Fábián házaspár sportolói és edzői sikereit a kilencszeres világbajnok kenus, a szintén halhatatlan Wichmann Tamás méltatta.