Utolsó perces góllal Eb-n az U17-es csapat, hacsak a belgák óvással be nem előzik

2012.03.28. 17:03

A magyar U17-es futballválogatott Oroszország 3-2-es legyőzése után megnyerte csoportját, Európa-bajnoki résztvevőnek gondolhatta magát, ám a csoportmásodik Belgium óvott: ők is megverték korábban az oroszokat, 1-0-ra, ám az ellenfélnél állítólag jogosulatlanul szerepelt egy játékos. A céljuk az, hogy 3-0-val igazolják nekik a mérkőzést, így gólarányuk kettővel javulna, és megelőznék a magyarokat a tabella élén. Jelenleg mindkét csapatnak 7-7 pontja van, a mieink gólkülönbsége 10-5, a belgáké 6-2. A plusz két góllal Belgium menne ki a szlovéniai tornára a magyarokénál eggyel jobb, 8-2-es gólkülönbségével. Az UEFA még a héten dönt az ügyben.

A belgák ügyeskedése természetesen semmit nem von le Pisont István szövetségi kapitány válogatottjának teljesítményéből, aminek a nyolccsapatos Eb utolsó selejtezőjén győznie kellett. (A csoportutolsó Walesiek nem sok eséllyel álltak fel Belgium ellen, ki is kaptak 3-0-ra.)

Az első félidő végén Berecz Zsombor szerzett vezetést. A második félidő harmadik percében egy kiugratás után Bobál Gergely lőtt laposan. A 2-0 után az oroszok támadtak fel, és öt perccel később Turik vágta a labdát a felsőbe, hogy az a kapufát is érinti, majd kiegyenlítettek. A csereként beálló Jascsuk 77. perces góljával 2-2-re álltak - Eb-kiesésre - a magyarok, akiknek azonban az utolsó percben összejött a továbbjutást érő gól. Farkas Zoltán szerezte.

Az U17-es Eb-n nincs kint Olaszország, Dánia, sem Portugália, de Anglia és Spanyolország sem lehet biztos részvételben.

Jegyzőkönyv

Magyarország—Oroszország 3-2  Telki, gólok: Berecz (39. perc), Bobál (43.), Farkas (80.) illetve Turik (48.) Jascsuk (77.)
Wales—Belgium 0-3 g: Diercks (33., 60.) Biscotti (65.)