Jógázás közben elaludt a harcművész a pécsi vonaton, amputálták

2012.03.29. 10:39 Módosítva: 2012.03.29. 10:41
asztalos2

Lótuszülésben aludt el a karácsony másnapján Villányról Pécsre tartó vonaton a harcművész Asztalos János, nem tudott talpra állni, bal lábát amputálni kellett, írja a Bors.

Asztalos egy villányi szórakozóhelyen biztonsági ember, napok óta keveset pihent. „A kupéban egyedül voltam. Lótuszülésben helyezkedtem el, harcművészként gyakorta meditáltam ebben a pózban. Nagyon fáztam, de a fáradtság ezt az érzést is legyőzte. Mély álomba zuhantam. A végállomáson iszonyatos fájdalomra ébredtem, mintha valaki kést szurkált volna a bal lábamba."

A kalauz hívott hozzá mentőt. „Fel sem fogtam, mi történik, csak azt tudtam, nem bírok lábra állni. Úgy szedtek le a mentősök az ülésről. Nem estem pánikba, a küzdősport önfegyelemre nevelt. Ezzel együtt sejtettem: nagy a baj."

Mindkét lábát többször műtötték, a jobbat meg tudták menteni, de a balban teljesen leállt a vérkeringés, mivel álmában kicsit megbillent, 80 kilós testsúlyával a bal lábára nehezedett, így a szövetek többsége elhalt. Az amputáció elkerülhetetlen volt, január 10-én térd felett levágták a bal lábát, a folytatás mégis boldog befejezést hozhat. „Lelkileg felkészültem a műtétre. Nem haragudtam a világra, magamnak köszönhetem a történteket. Sőt életem legszerencsétlenebb napja lehet, hogy egyben a legboldogabb is lesz. Egy nővérke az első pillanattól kezdve öntötte a lelket belém. Nem tagadom, belészerettem, és azt hiszem, ő is kedvel engem. Úgy néz ki, hogy a betegágyamon talált rám a szerelem. Ilyen az élet, a lábamat elvette, de cserébe sokkal többet adott."

Február elején hazaengedték, azóta teljes életre készül, nem panaszkodik, a ringbe már nem térhet vissza, de hobbiszinten sportolni fog.