Mesterek Tornája: szlovák győzelem a kaposvári Nagydíj-döntőben

2012.04.01. 18:00

A szlovák válogatott Marián Stangel és Magic Boy nevű lovának győzelmével ért véget a kaposvári Mesterek Tornája Nagydíj-döntője. A Turi József emlékverseny első helyéért négy nemzet 25 lovasa szállt harcba, és a legjobb magyar helyezést Tóth László érte el, aki második lett Isti nyergében.

A Pannon Lovas Akadémián megrendezett hagyományos, háromnapos évadnyitó viadal döntőjében, az Arany Kör záró fordulójában 140-145 centis akadályok vártak a résztvevőkre. Hamar kiderült, hogy nehéz pályát alakítottak ki a szakemberek: a 25 páros közül mindössze ketten tudták verőhiba nélkül zárni az első fordulót, de ők is kaptak egy-egy hibapontot az alapidő túllépése miatt. A második fordulóba heten jutottak tovább, és itt már egymást érték a hibátlan produkciók. Az első hely sorsa a legvégén dőlt el a debreceni Tóth László és a szlovák Marián Stangel között. Végül az időeredmény döntött: a Pozsonyban élő Stangel csaknem öt másodperccel gyorsabb volt, így megérdemelten hódította az első helyért járó Turi József vándorserleget. A döntő legjobbjai között 10 ezer eurót osztottak szét.

Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató verseny, Arany Kör, döntő Kaposvár Nagydíjáért, Turi József emlékverseny (25 induló):

1. Marián Stangel (szlovák, Magic Boy nevű lován) 49,38 másodperc (1 hibapont)

2. Tóth László (Toll '96 Kft. Lovasklub, Isti) 54,11 (1)

3. Aron Jakab (román, 48,47 (4)