Nem műesés volt, te hülye pöcs

2012.04.02. 11:19

Érthetetlen kamuja után mindenkit anyázott a Liverpool-csatár Newcastle-ben.

"Ez nem műesés volt, te hülye pöcs" - kiabálta Andy Carroll az ellenfél Newcastle United edzőjének, Alan Pardew-nak a két csapat vasárnapi bajnokiján.

A támadó már a 10. percben nevetve gólt rúghatott volna, amikor tökéletesen tolta el a labdát a kivetődő Tim Krul kapus mellett, ám ahelyett, hogy a tök üres kapuba gurított volna, feldobta magát. A kamu élőben is egyértelmű volt, utólag három kameraállás bizonyítja. A bíró sem ette meg, Carroll sárgát kapott, a hazaiak szabadrúgást.

A játékos múlt februárban épp a Newcastle-ből igazolt a Liverpoolba, 35 millió fonttal minden idők legdrágább angol futballistája lett, ám azóta 47 meccsen 8 gólt tudott összehozni a csapat 9-eseként. Exstadionjában először játszott, a szurkolók jól kicikizték, a 80.-ban le is cserélte Kenny Dalglish Pool-főnök.

Carroll ezt sem értette. "Kibaszott vicc, kurva élet, elmentek a picsába" - mormolta a Mirror szerint saját edzői felé, amikor a kispad helyett azonnal az öltözőbe ment.

Dalglish mindezek ellenére megvédte, sportszerűen elismerte, a 11-es tényleg nem járt volna, de szerinte csatára elvesztette az egyensúlyát, azért esett hasra.

A Newcastle 2-0-ra nyert, így a Liverpool utóbbi hat bajnokiján egyszer győzött és ötször veszített. A vasárnapi viszont igazi botránymeccs volt, és teljesen máshogy alakulhatott volna, ha nincs a 16. perc óriási bírói hibája: a hazai Danny Simpson a gólvonalon felkarral védett, de a partjelző a kapufa, a játékvezető másik játékosoktól nem láthatta, és nem adott büntetőt piros lappal. Megítélte viszont a második gólt, ami ötméteres lesről jött.

A hajrában a Pool-kapus Pepe Reinát jogosan állította ki, azzal már senki nem is foglalkozott, hogy a 94.-ben a Reinát piroslaphoz provokáló Perch-öt is le kellett volna küldenie második sárgával.