Film is készül Rakonczay Gábor rekordjából

MTI/Index
2012.04.05. 17:13

Könyv, film és dokumentumfilm is készül Rakonczay Gábor, az Atlanti-óceánt egyedül átevező magyar kenus kalandjáról - tájékoztatta az MTI-t a hajós és felesége.

Az óceánátevezés részleteiről, az élményekről és megpróbáltatásokról szóló könyv gerince már megvan, a kézirat nagyjából két hét múlva készül el, megjelenését június elejére tervezik - mondta el Rakonczay Gábor és Rakonczay Viktória.

A hajós felesége azt is hozzátette, nemcsak könyv, hanem film és dokumentumfilm is születik majd az egyedülálló sportteljesítményről, de ennek részleteiről egyelőre még nem kívánt nyilatkozni.

Rakonczay Gábor célja az volt, hogy a világon elsőként egyedül keljen át kenuval az Atlanti-óceánon: december 21-én hagyta el a portugáliai Lagos kikötőjét, és január 6-án, magyar idő szerint hajnali 1:40-kor érkezett meg a kanári-szigeteki Las Palmasba. Ezt a távolságot a tervezett húsz nap helyett tizenhat alatt sikerült teljesítenie, amivel világrekordot döntött. Közel háromhetes pihenő után január 25-én indult el újra. A túra második szakaszában 5200 kilométert akart megtenni közel három hónap alatt, tervei szerint április közepén érkezett volna célba. A távot húsz nappal rövidebb idő alatt teljesítette, amivel szintén világrekordot állított fel.