Bosszúálló, egoista elnököt kell elviselnünk

2012.04.09. 12:25

A 24 éves Bazsó Bianka a 2010-es valamint a 2011-es világbajnokságon is a magyar súlyemelő válogatott tagja volt, az utolsó olimpiai kvalifikációs lehetőségre, a hétfőn kezdődő antalyai Eb-re viszont nem utazhatott.

A 75 kilóban a hetedik vagy a nyolcadik hely megszerzésére lett volna esélye, amiért értékes pontok járnak az olimpiai kvalifikációs rangsorban. A legjobb hat ország közé kell bejutniuk a mieinknek azok közül, akik még nem szereztek kvótát. Ha így lesz, egy súlyemelőnő ott lehet Londonban.

Bazsó edzője, a korábbi olimpikon, Antalovits Ferenc azt állította a Vas Népének, hogy az elnök személyes döntésével zárta ki a csapatból.

Nem tehetünk mást, tudomásul vesszük, hogy így alakultak a dolgok, és továbbra is a bosszúálló, egoista elnököt kell elviselnünk a szövetség élén” - jelentette ki a lapnak Antalovits, aki az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet edzője volt korábban.

A Haladás nyíltan szembement Dobos Imrével, akit a múlt heti rendkívüli közgyűlés megerősített pozíciójában.

A kezdetektől éreztem, hogy az elnöknek nem vagyok szimpatikus, már régebben is fenyegetett, hogy kitesz a válogatottból. Aztán szintet írt elő. Kétszer javítottam idén egyéni csúcsot, de még kétszer feljebb srófolta az elvárást, utoljára a legjobbamnál 15 kilóval nagyobb eredményt tűzött ki” - nyilatkozott Bazsó.

Helyette két olyan versenyző megy, akiknek nincs nemzetközi szintjük. A legjobb szereplésre az olimpiai ezüstérmes Krutzler Eszternek van esélye Törökországban.