A kidobók köthettek bele az összevert szlovákiai kick-boxosba

2012.04.10. 11:57
toth laszlo
Fotó: kickboxing.sk

Szombat éjszaka a szádelői diszkóban verekedés tört ki, amelybe Tóth László is belekeveredett, ám még nem ekkor vesztette életét - közölte a Joj TV hírportálja. A 33 éves kick-boxos a bátyjával és barátaival tartózkodott a szórakozóhelyen, az információk szerint egyikük sem kezdeményezte a verekedést, a kidobó volt az, aki először arcon ütötte Tóthot. Az után ketten is csatlakoztak hozzá, és úgy megverték, hogy alig tudott felállni – írta a tv-csatornára hivatkozva a parameter.sk

A szórakozóhely személyzete közül páran ezután az épület egyik helyiségébe zárták, megelőzendő a további verekedést, és hogy megóvják támadóitól: azok nem sokkal később rátörték az ajtót, Tóth az ablakon át szökött meg előlük.

A támadók utána eredtek, nem tudni, mi történt ezután, a sportoló holttestét csak hétfő reggel találták meg a Kassa-vidéki járásbeli Szádudvarnok közelében. Nem lehet tudni, hogyan került oda, és hogy a verekedésben szenvedett súlyos sérüléseibe halt-e bele.

Egy lehetséges verzió, hogy Tóthot autóból dobták ki, elképzelhető, hogy kihűlt – írta az Új Szó – mivel csak egy vékony pólót viselt, és aznap a térségben mínusz 8 fokos fagyok voltak.

A rendőrség elfogta a gyanusítottakat, akiket hétfőn délután le is tartóztatott. A nyomozók megtalálták náluk azokat a ruhákat, ami bizonyíthatja tettüket: vélhetően véres darabokról van szó, amiket ki akartak mosni, hogy eltüntessék a nyomokat.

A történtekre fény derülhet, ha vallomást tesz az ügyben Tóth László bátyja, akit szintén megvertek. Ő azonban nem sok mindenre emlékszik, annyit mondott, berakták egy autóba, és valahova elvitték. Elvesztette az eszméletét, így nem tudja, mi történt a továbbiakban.

Tóth László Doky 1978. július 11-én született, a kassai Steel Trans kick-boxklub versenyzője volt. Pályafutását majdnem derékba törte egy súlyos baleset, amely után kis híján amputálni kellett a lábát. Felépült, visszatért a szorítóba, 2005-ben Pozsonyban light-contactban Európa-bajnoki címet szerzett, semi-contactban pedig Eb-ezüstérmes lett. Világbajnokságokon kétszer volt második: 2003-ban light-contactban, tavaly pedig light-kickben. Sokszoros szlovák bajnok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport