Bosszúból saját csapatuk vereségét akarják

2012.04.10. 13:40

Van a rivális elleni gyűlöletnek az a fajtája, amikor az ultrák kimennek az ősellenség egy-egy sorsdöntő meccsére ellendrukkerkedni. Aztán van az, amit a tíz meccsen nulla, azaz nulla pontot összehozó Marseille drukkerei szeretnének: a csapat kapjon ki szerdán a Montpellier-től is, mert ezzel a rivális PSG szívná meg a legjobban.

A Marseille kilencedik a francia bajnokságban, legutóbbi tíz meccsüket (nem csak bajnokság, BL és kupa is) elvesztették, a bajnoki cím régen elúszott. Szerdán azt a Montpellier-t fogadják, amely jobb gólkülönbségével vezeti a bajnokságot a PSG előtt. Ha a vendégek nyernek, akkor hét fordulóval a vége előtt három ponttal előznék meg a PSG-t. Ezt szeretnék az SW87 nevű ultracsopot tagjai.

"Adjuk meg a legjobb lehetőséget a Montpellier-nek, akadályozzuk meg, hogy a PSG bajnok legyen az idén. Hagyjuk a Montpellier-t nyerni, ne feledjük a történelmet" - írják hivatalos honlapjukon. Az SW87 az 1998-99-es szezonra céloz, amikor a PSG az utolsó fordulóban 3-2-re kikapott a Bordeaux-tól, így utóbbi egy ponttal megelőzve a Marseille-t, bajnok lett.

Azért reméljük, hogy nem ezen fog múlni, ezt a Marseille-t elnézve nem kell ahhoz szurkolói felszólítás, hogy simán kikapjanak. Ha az ember fejben játssza le előre a szerdai meccset, akkor felsejlik benne a 2009-2010-es Premier League-hajrá, azon belül is Gerrard gyanúsan béna mozdulata.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt Liverpool-Chelsea rangadót rendeztek. Ha Gerrardék verték volna a Chelsea-t, a londoniak mellett bajnoki címre hajtó MU megelőzhette volna Drogbáékat. Gerrard viszont gyorsan tett az ellenkezőjéről, tíz perc elteltével gyakorlatilag odapasszolta Drogbának a labdát, aki köszönte szépen, gólt lőtt belőle. A meccset simán nyerte a Chelsea, végül a bajnoki cím is meglett.

Na, valahogy így kéne a Marseille-nek is, hogy teljesüljön a szurkolók álma.