Gyula
8 °C
21 °C

Veszprémben rendezik meg hétvégén a futsal MK-döntőt

2012.04.11. 13:17

A Veszprém Arénában rendezik meg szombaton és vasárnap a futsalosok Magyar Kupájának négyes döntőjét. A szerdai sajtótájékoztatón Esterházy Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) futsalbizottságának elnöke dinamikusan fejlődő sportágnak nevezte a nagypályás futball hivatalos, elsősorban teremben játszott változatát, amit az elmúlt időszakban felfedeztek az iskolák, egyetemek. Úgy vélte, lényegesen egyszerűbb megszerettetni a labdarúgásnak ezt a speciális ágát, amit november-márciusban tudnak játszani a fiatalok, jó körülmények között.

Az elnök kijelentette: a magyar futsal fiatal történetében mérföldkő volt, hogy 2010-ben Európa-bajnokságot rendezhetett az ország; ez jelentős fejlődést hozott a sportágban. Míg a kezdetekben 600, ma több mint 3000 játékengedélyt ad ki az MLSZ, 20-ról 150-re nőtt a csapatok száma, s már női válogatott is van. Hozzátette: az, hogy a honi kupadöntőt egy ilyen nagyszerű helyszínen rendezhetik, mint a veszprémi aréna, szintén a fejlődés mérőfoka.
Csík Ferenc megyei sportigazgató elmondta, a kétnapos program érdekessége, hogy a 25 évvel ezelőtti, veszprémi NB I-es futballcsapatból néhányan - így Bognár Péter, Rugovics Vendel, Szécsi János - megpróbálkoznak szombat délelőtt a futsallal.
Hannich Péter, a győri Rába ETO futsal-klub sportigazgatója arról beszélt, hogy a város három éve támogatja a klubot, 2010-ben pedig felvették a Rába gyár nevét. Jelenleg 130 igazolt játékosuk van, az U11-es korosztály megnyerte a magyar bajnokságot - mondta a sportigazgató, aki kijelentette: szeretnék hazavinni a kupát.
Rajki Tamás, az egy éve alakult veszprémi futsalklub elnöke büszkén szólt arról, hogy egyedüli NB II-es csapatként sikerült a Veszprémnek bejutnia a legjobb négy közé.    
A program:
Szombat, elődöntők:
15:30: Rába ETO – UTC Futsal Team
18:00: FC Veszprém – MVFC Berettyóújfalu
Vasárnap:
19:00: döntő