Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Három magyar az öttusa Világkupa döntőjében

2012.04.13. 18:58

Három hazai induló - Marosi Ádám, Tibolya Péter és Demeter Gergely - szerepelhet majd a vasárnapi férfi döntőben a százhalombattai Trigránit öttusa Világkupa-versenyen.

A pénteki selejtezőben 99-en kezdték meg a küzdelmeket három csoportban, mindegyikből az első 12 jutott tovább.

A 12 magyar közül négy-négy versenyzett az A, a B, illetve a C csoportban. A mezőny első harmadából Demeter Gergely negyedikként, Tibolya pedig ötödikként lépett tovább azonos pontszámmal. Utóbbi a vívásban remekelt: bőven az ezres határ fölött zárt 24 győzelemmel és hét vereséggel. A tavaly világbajnoki hatodik Demeter Bence ezúttal csak 16. lett, elsősorban gyenge, 700 pont alatti vívása miatt. Ugyanitt Málits István a 21. helyen futott a célba.

A B csoportban a 2009-ben világbajnok, 2011-ben vb-bronzérmes, olimpiai kvótás Marosinak nem okozott gondot a továbbjutás, egyenletes teljesítménnyel harcolta ki a döntős szereplés jogát: nyolcadikként fejezte be a selejtezőt a végére összetömörülő mezőnyben. Harangozó Bence 19., Dorozsmai Viktor 26., Gauruder Krisztián 29. lett.

A harmadik mezőnyharmadból egyetlen magyar sem lépett tovább. A Marosihoz hasonlóan olimpiai kvótával rendelkező Kasza Róbert ugyan két szám után az élmezőnyben állt, a kombinált számban azonban - ahogy a felvezető sajtótájékoztatón ezt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány előre jelezte - közelmúltbeli térdműtétje miatt már nem szerepelt. Bíró Szabolcs a 15., Horváth Norbert a 24., Tomaschof Soma pedig a 30. helyen végzett.

Szombaton a nők döntőjével folytatódik a program. A csütörtöki selejtezőből a tíz magyar induló közül Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Gyenesei Leila, Földházi Zsófia és Cseh Krisztina jutott tovább.