Lovas kikapott a luxemburgi asztalitenisz selejtezőn

2012.04.14. 15:30 Módosítva: 2012.04.14. 17:11

Lovas Petra az előző naphoz hasonlóan szombaton is kikapott a minitorna elődöntőjében az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, így egyelőre nincs kvótája a londoni játékokra.

A magyar játékos ezúttal az osztrák színekben szereplő Li Qiangbingtől szenvedett vereséget öt játszmában. A vasárnapi zárónapon még lesz egy 16 fős kieséses viadal, ahonnan további hárman ötkarikás indulási joghoz jutnak, de – ahogy Barsai Emese, a hazai szövetség főtitkára elmondta – az csak később dől el, hogy Lovas egyből ott lehet-e azon a táblán, vagy szombaton este még játszania kell a bejutásért.

Csakúgy mint pénteken, szombaton is négy, kieséses rendszerű minitornát rendeznek mindkét nemnél, ezek győztesei estére londoni kvótát szereznek. Most csupán heten vannak egy-egy táblán, mivel azoknak a játékosoknak, akik elvesztették a pénteki döntőt (köztük van Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám is), csak a legjobb négy között kell bekapcsolódniuk a küzdelembe.

Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám is megnyerte csoportja elődöntőjét, így az esti fináléban ismét kvótáért küzdhet az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban. Kosiba Dániel kikapott a legjobb négy között.

A luxembourgi viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári játékokra.

Eredmények (a verseny honlapja alapján):

nők:

U csoport:

Elődöntő:
Li Qiangbing (osztrák)-Lovas Petra 4-1

Korábban:

Negyeddöntő:
Lovas-Zhu Fang (spanyol) 4-1

Korábban:

férfiak:

V csoport:

negyeddöntő:
Kosiba Dániel-Liam Pitchford (brit) 4-1

Kosiba és Zwickl Dániel 15 órakor lép asztalhoz csoportja elődöntőjében, míg Pattantyús Ádám 15:45 órától játszik a W jelű hetes ugyanezen szakaszában.