Evezés: magyar érmek a zágrábi szezonnyitóról

2012.04.16. 16:27

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a nemzetközi evezősszezon. A magyarok közül a Zágrábban megrendezett Croatia Openen Galambos Péter magabiztosan nyerte a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyét. Papp Gergely az U23-asok között bronzérmes lett, Juhász Adrián a B döntőben 5. helyezést ért el.

Vasárnap az egypárevezős versenyszámban a normálsúlyúak között mind a három magyar döntőbe jutott. Galambos nyert, Juhász  ezüstérmes, Papp ötödik lett. A nők versenyében a könnyűsúlyú páros, Hajdú Zsuzsanna és Kabódi Erzsébet a normálsúlyúak versenyében 4. helyen ért célba. A férfi négypárunk, a Pétervári-Molnár - Széll - Szekér - Elekes összeállítású csapat a negyedik helyen futott be abban a mezőnyben, ahol az észtek győztek, a második helyen a horvátok a világbajnok csapattagokkal kiegészítve hozták el az ezüstérmet.

A legnagyobb várakozás a könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyét kísérte. Mind a három magyar csapat bejutott a döntőbe, így nem csak nemzetközi mezőnnyel, hanem egymás ellen is versenyeztek. Elsőként magabiztos evezéssel a Varga-Hirling összeállítású páros ért célba, a bronz a szegedi Matyasovszky-Pozsár egységé lett; a Rácz-Csepregi páros ötödik helyen végzett. Ezek a párosok a szegedi nemzetközi versenyen szintén egymás ellen küzdenek majd, hogy a májusi luzerni pótkvalifikációra való indulás jogát megszerezzék.